IKEA-hotels komen naar België

18-12-2017

ikea hotel


 

Eerst eentje in Gent, dan eentje in Antwerpen. Ikea opent in 2019 twee hotels in ons land. “De Moxy-hotels hebben het niveau van een viersterrenhotel, maar dan voor de prijs van drie sterren.” En vreemd genoeg staan er geen Ikea-kasten.

In grootsteden als New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen kunt u al logeren bij Moxy, een hotelproject dat Ikea samen met Marriott op poten zette. En in de lente van 2019 is het de beurt aan Gent, waar op de Kouter de eerste Belgische Moxy opent. Een oud kantoorgebouw werd helemaal gestript voor de realisatie van luxe­appartementen en het hotel met 103 kamers. In Antwerpen verrijst Moxy op de plek waar discotheek ­Zillion ooit was. En ook daar zijn de werken volop bezig.

Ikea zit dan wel achter de hotelketen, de kamers en restaurants worden níét ingericht met Pax-kleerkasten en Billy-boekenrekken. Reden: perfect voor thuis, maar niet sterk genoeg voor hotelgebruik. De hotels moeten wel “de hippe look-and-feel” van Ikea uitstralen: een beetje Scandinavisch, en tegelijk hip en modern. Moxy wil zich meten met coole lovebrandsals Mama Shelter, de hotels van de Accor-groep die ontzettend populair zijn bij twintigers en dertigers.

Bron: www.nieuwsblad.be