Best Western Plus City Hotel Gouda investeert in duurzaamheid en voorziet in eigen elektriciteitsbehoefte

Op het dak van het Best Western Plus City Hotel Gouda zijn 215 zonnepanelen geplaatst welke vrijdag 31 januari in gebruik worden genomen. Het plaatsen van de zonnepanelen zorgt ervoor dat het hotel een deel van de eigen elektriciteitsbehoefte zelf en duurzaam kan opwekken, wat goed aansluit bij de duurzame ambities van het hotel. 

Het Best Western Plus City Hotel Gouda telt maar liefst 101 kamers en 7 vergaderzalen. Het energieverbruik van rond de 445.000 kWh per jaar wil het hotel zoveel mogelijk duurzaam opwekken. De 215 zonnepanelen leveren straks circa 70.000 kWh op jaarbasis. Dat is genoeg om minimaal 15% van de eigen elektriciteitsbehoefte duurzaam op te wekken. Hiermee bespaart het hotel per jaar 35 ton kg/CO2 – uitstoot. Dat staat gelijk aan 23 huishoudens voorzien van groene stroom of het afleggen van 368.421 elektrische kilometers.

SDE+ subsidie

Eind 2018 voerde het bedrijf Greenspread als onafhankelijk adviseur een haalbaarheidsstudie uit voor het hotel. Hiermee werd de technische en financiële haalbaarheid van zonnepanelen bepaald. Op basis van de positieve uitkomsten werd in het najaar 2018 SDE+ subsidie aangevraagd en gegund. Dankzij deze subsidie verdient de investering zich terug binnen 10 jaar.

Begin januari is de installatie van de zonnepanelen van start gegaan. Greenspread is als projectontwikkelaar betrokken bij het inkooptraject en de bouwbegeleiding. De inbedrijfstelling en oplevering van het PV-systeem vindt plaats op 31 januari 2020.

Best Western Plus City Hotel Gouda

Youri Metekohy, Projectmanager Greenspread: “Best Western Plus City Hotel Gouda maakt met het plaatsen van zonnepanelen een mooie stap naar een duurzamere toekomst. De samenwerking verloopt prettig en het contact is goed. Hopelijk werkt het enthousiasme van het hotel aanstekelijk in Gouda en omgeving!”

Hoteleigenaren Titus Stoelinga en Marcel Rutten “Na een intensief traject samen met Greenspread, zijn wij enorm trots dit initiatief voor elkaar te hebben gekregen. Met het oog op de toekomst en die van onze kinderen zijn we blij een steentje te kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dit, naast alle besparende maatregelen die wij reeds in ons pand hebben genomen op het gebied van water-, gas- en elektraverbruik en de inzet van duurzame materialen.”

Hubert-Jan van Catz, General Manager: “Fantastisch om hier de eerste panelen op het dak te mogen leggen en één van de eerste bedrijven in Gouda te zijn die op deze schaal haar eigen energie aan het opwekken is.”

Over Greenspread

Greenspread realiseert rendabele duurzame-energieprojecten. Hierbij koppelt zij lokale productie aan lokale afname en lokaal geld. Greenspread is actief in het gehele spectrum dat hoort bij duurzame-energie-projecten: van het idee tot en met de daadwerkelijke realisatie en exploitatie van duurzame-energie-projecten, laadpalen en opslagsystemen.

Over Best Western Plus City Hotel Gouda en AllGo Hotelgroep:  

Best Western Plus City Hotel Gouda is een viersterrenhotel met 101 kamers en 7 vergaderzalen in het centrum van Gouda en is in eigendom van Titus Stoelinga en Marcel Rutten van de AllGo Hotelgroep. Best Western Plus City Hotel Gouda heeft in 2019 voor de vierde maal (in de ruim 7 jaar dat het hotel geopend is) de Best Western Quality Award gewonnen. Daarnaast is het hotel onderscheiden met een International Quality & Service Award, een award die wordt uitgereikt aan alle Best Western hotels internationaal wanneer zij de perfecte score tijdens de kwaliteitsmeting behalen. Titus Stoelinga en Marcel Rutten bezitten met hun AllGo Hotelgroep ook het Best Western City Hotel Woerden en samen met Emma van Dorsten zijn de heren ondernemers ook eigenaar van Best Western Hotel Den Haag.